تعمیر سرامیک کف ساختمان هنگامی ضرورت پیدا میکند که سرامیکهای کف پذیرایی یا سرویس بهداشتی، دچار آسیبدیدگی شوند. گاهی اوقات پیش میآید که سرامیکها به خاطر ضربه ناگهانی یا افتادن یک شیء سنگین، دچار شکستگی و لق شدگی میشوند.
در این مواقع باید سرامیک آسیب دیده به سرعت تعمیر شود. چراکه عدم تعمیر آن موجب لق شدن سایر سرامیک ها میشود. اما چطور میتوان سرامیکهای آسیبدیده را تعمیر نمود؟ برای آشنایی با روشهای تعمیر سرامیک کف ساختمان در این مقاله از پما ایمپریو با ما همراه باشید.
مراحل تعمیر سرامیک کف ساختمان
تعمیر کردن سرامیک کف ساختمان یک کار بسیار تخصصی است و نیاز به ابزار و وسایل تخصصی دارد. اگر برای ترمیم سرامیک لب پر شده کف پذیرایی یا سرویس بهداشتی نیاز به کمک دارید، باید حتماً از یک نصاب حرفهای بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهد.
زیرا تعمیر کاشی و سرامیک بسیار حساس و دقیق است. اگر کوچکترین اشتباهی بکنید، تراز کردن سرامیکها با مشکل مواجه میشود و سرامیک تعمیر شده، مجدداً لق میشود. مراحل تعمیر سرامیک کف ساختمان به شرح زیر است.
1. برداشتن سرامیک آسیب دیده یا شکسته
بهجای تعویض کامل سرامیکها، میتوانید همان سرامیک آسیبدیده را عوض کنید. برای انجام این کار هم ابتدا باید سرامیک آسیبدیده را بردارید. افرادی که استادکار هستند از ابزارها و وسایل خاص برای جدا کردن سرامیک آسیبدیده، استفاده میکنند.
2. تمیز کردن زیر سرامیک
مرحله بعدی پاکسازی و تمیز کردن کامل زیر سرامیک است. در روش های مرسوم از دوغاب یا چسب مخصوص سرامیک برای چسباندن آنها استفاده میشود. در مرحله دوم استادکار حتماً سطح زیر کار را پاکسازی میکند تا بتواند مجدداً از ملات یا چسب مخصوص برای چسباندن سرامیکهای جدید استفاده نماید.
3. زیرسازی مجدد
در این مرحله ملات سیمان یا چسب مخصوص سرامیک جهت تعمیر سرامیک کف ساختمان آماده میشود و استادکار میزان مناسبی از این ملات را زیر سرامیک میریزد.
4. تراز کردن سرامیک
حالا نوبت به قرار دادن سرامیک سر جای خود و تراز کردن آن میرسد. توجه داشته باشید که تراز کردن سرامیک جدید با سرامیکهای قبلی اهمیت زیادی دارد. حتی اگر سرامیک جدید 1 میلیمتر از سرامیکهای قبلی بالاتر باشد، باعث ناخن گیر شدن و آسیب دیدن و لب پریدگی بقیه آنها میشود. در آخر هم ظاهر کار زیبایی اولیه را نخواهد داشت.
5. بندکشی سرامیک
بندکشی و استفاده از دوغاب نیز جزو مراحل نهایی تعمیر سرامیک کف ساختمان است. نصاب و تعمیرکار با استفاده از دوغاب یا پودرهای بندکشی، درز بین سرامیکها را پوشش میدهند تا آخرین مرحله از نصب سرامیکهای جدید به پایان برسد.
ابزار و تجهیزات لازم برای تعمیر سرامیک کف ساختمان
اگر تصمیم دارید به دلیل فرسودگی سرامیکها، ترکخوردگی آنها و یا سوراخکاری سرامیک پرسلان، بخشهای آسیبدیده را ترمیم کنید، نیازی به خرید سرامیک جدید ندارید. زیرا تعویض کردن این سرامیکها هزینه بر است و یا اصلاً آسیب به قدری جزئی است که نیازی به تعویض سرامیک وجود ندارد و میتوان خیلی راحت با استفاده از روشهای تعمیر سرامیک کف، آسیب دیدگی را تعمیر نمود.
به عنوان مثال زمانی که یک ترک نازک روی سرامیک میافتد، نیازی نیست آن را تعویض کنید. همین که از یک چسب مخصوص برای چسباندن سرامیکهای آسیب دیده استفاده کنید، کفایت میکند. اما تجهیزات لازم برای تعمیر و ترمیم سرامیکهای شکسته و آسیبدیده کدماند؟
چسب سیمان
چسب سیمان یا چسبهای اپوکسی برای چسباندن سرامیکها مورد استفاده قرار میگیرند. این چسبها تا حد زیادی میتوانند استحکام کار را افزایش دهند.
ملات مخصوص
برای نصب کاشی و سرامیک ملات سیمانی اصلیترین مادهای است که برای چسباندن سرامیک باید استفاده کنید. سیمان، ماسه و ترکیب آنها با آب تبدیل به ملاتی میشود که بافتی متراکم دارد و میتواند بهخوبی سرامیکها را سر جای خودشان نگه دارد.
ماله مخصوص
ماله جهت پخش کردن ملات و پوشاندن درزهای بین سرامیکها به کار میرود.
تراز
در مراحل آخر کار از تراز برای تراز کردن سطح کاشی و سرامیکها استفاده میشود.
یک سرامیک جدید شبیه سرامیک آسیب دیده
اصلیترین وسیلهای که برای تعمیر یا ترمیم سرامیک آسیبدیده به آن نیاز پیدا میکنید، کاشی یا سرامیک در رنگ و سایز مناسب است. گاهی اوقات پیش میآید که سرامیک انتخاب شده ازنظر رنگ و طرح با سرامیکهای قبلی تفاوت دارد و کار کردن یک سرامیک با طرح متفاوت ظاهر کار را نازیبا میکند.
بنابراین بهتر است حتماً هنگام خرید سرامیک به این نکته توجه داشته باشید و سرامیکهایی را انتخاب کنید که ازنظر رنگ و طرح کاملاً شبیه سرامیکهای قبلی هستند. بهتر است سرامیکهایی را انتخاب کنید که درجه یک هستند.
حتی اگر سرامیک های قبلی از نوع درجه ۲ هستند، برای تعمیر باید سرامیک درجه یک انتخاب کنید تا دوام آن بالا باشد و ماندگاری خوبی داشته باشد. مارک و برند سرامیک هم باید مورد توجه قرار بگیرد.
گاهی اوقات رنگ سرامیکهای دو برند با یکدیگر فرق دارد. بنابراین اگر نمیخواهید سطح نمای کار شما زشت و بد به نظر برسد، هنگام جایگزین کردن سرامیک های آسیب دیده، رنگ و طرح مناسب را انتخاب کنید.
نحوه تعمیر سرامیک کف ساختمان با چسب اپوکسی
یکی از روشهای تعمیر سرامیک کف ساختمان، استفاده از چسب اپوکسی است. چنانچه ترکخوردگی روی سطح سرامیک یک خط نازک است و آسیب چندانی ندیده بهجای تعویض سرامیک، میتوانید از چسب های اپوکسی استفاده کنید و شکاف ایجاد شده را بپوشانید.
بنابراین حتماً نیاز نیست اقدام به خرید کاشی پرسلان درجه یک نمایید. با پرداخت هزینه ای بسیار مناسب میتوانید از فروشگاههای ابزارآلات یک چسب اپوکسی تهیه کنید و سرامیکهایی که ترک خوردهاند را خیلی راحت به یکدیگر بچسبانید. این چسبها از ترک خوردگی مجدد سرامیکها جلوگیری میکنند و تا مدتهای طولانی آنها را کنار یکدیگر نگه میدارند. روش استفاده از چسب اپوکسی برای تعمیر سرامیک به شرح زیر است.
- ابتدا چسب اپوکسی را مطابق دستور العمل تولید کننده آماده نمایید. سپس با استفاده از ابزارهای بسیار ظریف و مخصوص، اپوکسی را روی خط شکاف سرامیک اعمال کنید.
- سعی کنید به صورت کامل محل ترکخوردگی با اپوکسی پر شود. توجه داشته باشید که قبل از سفت شدن کامل ملات اپوکسی، باید آن را در بخشهای ترک خورده اعمال کنید.
- با فشار اپوکسی را وارد شکاف سرامیک کنید و در نهایت از هر دو طرف ترک به میزان ۱.۲ سانتیمتر را نیز با اپوکسی بپوشانید.
- این ملات خیلی زود خشک میشود. بنابراین بهتر است به دقت از آن استفاده کنید تا سطح سرامیک به اپوکسی آغشته نشود و رنگ آن تغییر نکند.
- ۵ تا ۱۰ دقیقه به اپوکسی زمان بدهید تا خشک شود.
- برای اینکه از خشک شدن این ملات چسبنده مطمئن شوید، میتوانید بعد از ۱۵ دقیقه با نوک انگشت بهآرامی به آن ضربه بزنید. اگر کاملاً خشک شده باشد که به پوست دست شما نمیچسبد. چنانچه از خشک شدن ملات مطمئن نیستید. هرگز آن را لمس نکنید یا شیئی را روی آن قرار ندهید.
- بعد از خشک شدن چسب اپوکسی، اگر سطح کار شما دارای اپوکسی اضافه است از یک تیغ نازک برای جدا کردن بخشهای اضافی استفاده کنید.
- بهتر است تیغ را با زاویه ۴۵ درجه و در مقابل سطح سرامیک آسیبدیده نگه دارید.
- در آخر نیز برای زیبایی کار میتوانید با استفاده از رنگهایی که شبیه رنگ سرامیک خودتان هستند روی سطح اپوکسی را بپوشانید. به این صورت سطح کار زیباتر خواهد شد.
نکات مهم برای تعمیر سرامیک کف ساختمان
اگر سرامیکهای منزل شما دچار ترکخوردگی شدهاند و یا به خاطر جوشکاری، سطح سرامیکهای کف ساختمان، سیاه یا لکه لکه شدهاند، میتوانید برای از بین بردن لکه جوشکاری روی سرامیک آن را تعمیر کنید. اما تعمیر سرامیک ساختمان نیاز به تخصص و مهارت بالایی دارد و فقط افرادی که در این زمینه مهارت دارند، میتوانند این کارها را انجام دهند. زیرا :
- در صورت بروز یک خطای کوچک برای بندکشی، تراز کردن یا دوغاب ریزی سرامیک، کل سطح سرامیکها آسیب میبیند.
- گاهی اوقات برای جدا کردن سرامیکهای آسیبدیده از پتک یا کاردک استفاده میشود و وارد کردن فشار بیش از حد میتواند به سرامیکهای کناری آسیب بزند. بنابراین فقط باید یک استادکار این کار را انجام دهد تا جدا کردن سرامیک به صورت استاندارد انجام شود.
- پر کردن درزها و شکافهای اطراف سرامیک نیز به وسیله دوغاب اهمیت زیادی دارد.
- شیب بندی کار نیز نیاز به مهارت و تجربه و ابزارهای استاندارد دارد.
کلام پایانی
با توجه به اینکه تعمیر سرامیک یک کار تخصصی است. توصیه میکنیم حتماً از افراد ماهر و با تجربه کمک بگیرید تا تعمیرات را برای شما انجام دهند. زیرا پوشش دهی سرامیکهای ترک خورده یا جدا کردن سرامیکهای لب پر شده و شکسته نیاز به تجهیزات مخصوص و مهارت بالایی دارد.