صفحه اصلی
بلاگ
مقاله
آموزش اماده سازی کف برای سرامیک کاری با جنس لایه های مختلف
آموزش اماده سازی کف برای سرامیک کاری با جنس لایه های مختلف

آموزش اماده سازی کف برای سرامیک کاری با جنس لایه های مختلف

یکی از روش‌های رایج برای پوشاندن کف ساختمان سرامیک کاری است. اگرچه این روزها سرامیک کاری یک روش ساده به نظر می‌رسد و هر جا که برویم سرامیک‌های زیبا را با طرح‌های مدرن و جدید در قسمت‌های مختلف ساختمان می‌بینیم.

اما نصب سرامیک‌ها فوت و فن‌هایی دارد که اگر به آن‌ها توجه نشود، این زیبایی ظاهری دوام چندانی نخواهد داشت. آماده سازی کف برای سرامیک کاری اولین نکته‌ای است که برای پوشاندن کف ساختمان باید به آن توجه شود.

پوشاندن کف پایین‌ترین طبقه با پوشاندن کف طبقه اول یا طبقات بالاتر تفاوت دارد. به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم در این مقاله بهترین روش نصب سرامیک کف را به شما معرفی کنیم. اما برای این کار باید با روش‌های زیرسازی سرامیک‌ها آشنا شوید و بدانید هنگام سرامیک کاری برای کف هر قسمت از ساختمان چه کارهایی باید انجام دهید.

نکات مهم آماده سازی کف برای سرامیک کاری

قبل از شروع سرامیک کاری باید حتماً وسایل مورد نیاز را تهیه کنید و اندازه‌گیری‌های لازم را انجام دهید. اگر کف ساختمان آماده نباشد، هر چقدر هم که تلاش کنید و از روش‌های اصولی برای نصب سرامیک استفاده کنید، نتیجه نمی‌گیرید. چراکه با گذشت زمان ممکن است سرامیک‌های تازه نصب شده لق شوند و خیلی راحت دچار شکستگی شوند.

یکی از نکاتی که هنگام آماده سازی کف برای سرامیک کاری باید به آن توجه داشته باشید این است که با روش‌های مختلف آماده‌سازی کف از نظر موقعیت مکانی آشنا شوید. برای اینکه بهتر متوجه این قضیه شوید به موارد زیر توجه داشته باشید.

کف سازی برای سرامیک کاری

1. کف سازی در کدام طبقه انجام می‌شود؟

 اگر سطحی که قرار است روی آن سرامیک نصب کنید به اندازه کافی صاف و مسطح نباشد، میزان مصرف چسب در نصب سرامیک افزایش یافته و علاوه بر تحمیل هزینه به پروژه، انقباض ملات چسب منجر به ایجاد مشکلات برای پوشش کف خواهد شد.

و اگر  این فضای که بین سرامیک‌ها و کف به وجود آمده خالی بماند، نشانه خوبی نیست. زیرا کوچک‌ترین ضربه یا فشار می‌تواند سرامیک‌های آن ناحیه را دچار شکستگی کند. حالا اگر به موقعیت طبقه توجه نکنید، ممکن است مشکلات شما از این هم بیشتر شود.

  • اگر قرار است برای پایین‌ترین طبقه ساختمان، سرامیک‌های جدید نصب کنید. اول از همه باید فکر رطوبت را بکنید. معمولاً در طبقات پایین‌تر رطوبت خیلی زیاد است و از آنجا که سرامیک باید روی یک سطح خشک چسبانده شود. ابتدا باید اقدامات لازم را انجام دهید. همچنین طبقات پایین در معرض نشست خاک قرار دارند. پس قبل از نصب سرامیک پرسلان کف یا هر سرامیک دیگری که برای کف سازی انتخاب کرده‌اید، این نکات را مد نظر قرار دهید.
  • از طرف دیگر نصب سرامیک در طبقات بالاتر به خصوص طبقه اول چالش‌های دیگری را پیش روی شما قرار می‌دهد. زیرا در طبقه اول تأسیسات طبقه پایین نصب می‌شوند. سرامیک کاری باید به‌گونه‌ای انجام شود که هیچ آسیبی به این تأسیسات وارد نشود.
جنس کف برای اماده سازی سرامیک کاری

2. جنس کفی که می‌خواهید روی آن سرامیک نصب کنید چیست؟

حالا که قرار است آماده سازی کف برای سرامیک کاری را به شما آموزش دهیم ، این نکته را بدانید که سرامیک‌های پرسلانی یا سرامیک‌هایی که مخصوص کف هستند، باید حتماً روی یک لایه کاملاً مسطح نصب شوند.

زیرا اگر محل نصب سرامیک‌ها ثابت و مسطح نباشد، سرامیک‌های تازه‌ای که نصب می‌کنید، می‌شکنند و شل می‌شوند. حالا چگونه می‌توان کف ساختمان را مسطح نمود؟ اول باید به این نکته دقت کنید که جنس کف چیست.

بعضی اوقات سرامیک‌ها را روی کف‌های بتنی نصب می‌کنند. اما بعضی از افراد هستند که سرامیک‌های جدید را روی سرامیک‌های قدیمی و کهنه نصب می‌کنند. امکان نصب سرامیک پرسلان روی کف‌های وینیل چندلا هم وجود دارد.

پس باید شما ترفندهای نصب سرامیک روی تمام این کفپوش‌ها را بدانید. همیشه هم نمی‌توان سرامیک را روی سطوح زیرین نصب کرد. به عنوان مثال اگر سطح مورد نظر شما تخته چوبی، ام دی اف و یا نئوپان است، اصلاً توصیه نمی‌کنیم که سرامیک ها را روی چنین سطوحی بچسبانید. زیرا این تخته‌ها ضد آب نیستند و به مرور زمان باد می‌کنند. همین باعث می‌شود تا کیفیت سرامیک کاری پایین بیاید.

کفسازی کف بتنی

کف بتنی

ابزار نصب کاشی و سرامیک برای سطوح مختلف فرق دارد. زیرا روش نصب سرامیک روی این سطوح نیز با یکدیگر تفاوت دارد. شما ابتدا باید مجموعه‌ای از کارها را انجام دهید تا بتوانید سرامیک‌ها را به درستی روی سطوح بتنی بچسبانید.

  • اول باید سطح بتنی مورد نظر را خیلی خوب تمیز کنید. به عنوان مثال اگر کف بتنی نیاز به تمیزکاری دارد، این کار را انجام دهید.
  • بخش‌های ناهموار را خیلی خوب صاف کنید.
  • اگر ترکی در کف‌های بتنی مشاهده می‌کنید، باید حتماً آن را با بتن جدید و سالم جایگزین کنید. سپس باید به مدت یک ماه هم صبر کنید تا لایه بتنی جدید عمل بیاید.
  • اگر ترک‌ها زیاد بزرگ نبودند و امکان پر کردن آن‌ها وجود داشت. حتماً قسمت‌های ترک خورده را با لایه‌های پر کننده صاف کنید.
  • برای نصب سرامیک روی سطوح بتنی حتماً باید به این موارد توجه کنید. در غیر این صورت سرامیک‌هایی که نصب کرده‌اید شل می‌شوند یا می‌شکنند.
کفسازی تخته چندلا

تخته چندلا

گاهی اوقات سرامیک‌هایی که قرار است برای کف‌پوش ساختمان نصب کنید، باید روی تخته‌های چندلا قرار بگیرند.

  • اول باید به این نکته دقت کنید که تخته‌های زیرین کاملاً سالم باشند.
  • اگر این تخته‌ها ضعیف و شکننده باشند، تحمل وزن زیاد چسب سرامیک، ملات و خود سرامیک را نخواهند داشت.
  • برای برطرف کردن این مشکل حتماً تخته‌های چند لا را با سمباده صاف کنید.
  • مطمئن شوید که همه آن‌ها سالم هستند سپس اماده سازی کف برای سرامیک کاری را آغاز کنید.
  • نصب سرامیک بر روی این زیرسازی توصیه می شود که در فضاهایی که تحت ترافیک نمی باشند انجام شود. همچنین از چسب های پلی اورتانی یا سیلیکونی برای اتصال استفاده شود و چسب های سیمانی به دلیل اینکه احتمال باد کردن تخته ها وجود دارد استفاده نشود.

وینیل چند لایه

کف ‌هایی که از جنس وینیل چند لایه یا لینولئوم ساخته شده‌اند، برای نصب سرامیک‌های جدید می توانند مورد استفاده قرار گیرند. اما این زیرسازها هم نکاتی دارند که حتماً قبل از نصب سرامیک باید آن‌ها را رعایت کنید.

  • ابتدا باید این سطوحی که از جنس وینیل هستند را از هرگونه چسب پاک‌سازی کنید.
  • اگر امکان برداشتن چسب‌های موجود از روی وینیل‌های چند لایه نبود. یک لایه ظریف از ملات را روی وینیل پخش کنید تا کاملاً چسب‌های موجود را بپوشاند.
  • سپس سطح مورد نظر را برای سرامیک کاری آماده کنید.
  • استفاده از پرایمرهای زبرکننده سطح قبل از اجرای سرامیک الزامی می باشد.

کف سرامیکی

در ابتدای بحث هم گفتیم که امکان چسباندن سرامیک‌های جدید روی سرامیک‌های قدیمی وجود دارد. اگر فرصت کافی برای جداسازی سرامیک‌های قدیمی را ندارید و یا به هر دلیلی می‌خواهید سرامیک‌های جدید و زیبا را روی نمونه‌های قدیمی نصب کنید:

  • اول از همه به این دقت کنید که بالا آمدن سطح جدید مانعی برای بسته شدن درب کمد، کابینت یا درب های ورودی نباشد.
  • سپس اندازه‌گیری‌های لازم را انجام دهید.
  • هنگامی که از ملات چسب برای چسباندن سرامیک استفاده می‌کنید. حتماً توجه داشته باشید که ضخامت ملات سرامیک کف مناسب باشد. زیرا اگر ضخامت ملات چسب بیشتر از حد باشد، علاوه بر مشکلات اجرایی ناشی از شیرینکیج ملات چسب، برای باز و بسته کردن درب‌ها به مشکل برمی‌خورید.
  • در مرحله بعدی دقت کنید سرامیک‌هایی که در حال حاضر کف را پوشش داده‌اند از نظر ارتفاع با یکدیگر اختلاف نداشته باشند.
  • اگر سرامیک‌ها هم سطح نبودند. با استفاده از ملات همه آن‌ها را هم سطح کنید. زیرا سرامیک‌های جدید باید روی یک سطح صاف و هموار قرار بگیرند.
  • در مرحله آخر با استفاده از یک سمباده خش‌دار سطح سرامیک‌ها را تمیز کنید. استفاده از چربی گیر سطح هم توصیه می‌شود. سپس نوبت به چسباندن سرامیک می‌ رسد.
  • استفاده از پرایمرهای زبرکننده سطح یا مضرس کردن سطح سرامیک های قدیمی قبل از اجرای سرامیک های جدید، الزامی می باشد.

انواع زیر ساز برای آماده سازی کف و سرامیک کاری کدام‌ اند؟

چهار نوع زیر سازی هستند که به راحتی می‌توانید سرامیک را روی آن‌ها نصب کنید. این زیر لایه ها عبارت‌اند از:

  • زیر لایه بتن

بتن خود شبیه ملات سیمانی است و معمولاً برای نصب کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین چسباندن سرامیک‌های جدید روی سطوح بتنی مشکلی به وجود نمی‌آورد. فقط یک نکته درباره این زیر لایه‌های بتنی وجود دارد.

آن هم این است که نباید دارای ترک‌های بزرگ باشند. اگر این مشکل وجود داشته باشد باید از راهکارهایی که در بخش پیش به آن‌ها اشاره کردیم، استفاده نمایید.

  • زیر لایه پنل های سیمانی

روی  پنل های سیمانی هم می‌توان سرامیک نصب کرد. پنل های سیمانی از جنس خرده‌های فایبرگلاس و سیمان ساخته می‌شوند. این زیر لایه‌ها ضخامتی بین ۱ تا ۳ سانتی‌متر دارند و وزن آن‌ها زیاد است. خوبی این تخته‌های سیمانی این است که به صورت پیش ساخته آماده می‌شوند و نیاز به آماده سازی و انجام کار زیادی برای چسباندن سرامیک ندارند.

  • زیر لایه ملات

از گذشته تاکنون در صنعت ساختمان سازی و معماری برای چسباندن کاشی‌ها و سرامیک‌های مختلف از ملات (پلاستر سیمانی) استفاده می‌کردند. ملات (پلاستر سیمانی) می‌تواند سطح زیرین را خیلی خوب مسطح کند و چسبندگی خوبی بین کف و سرامیک ایجاد نماید. اما باید حتماً ملات با کیفیت و مرغوب را برای چسباندن سرامیک انتخاب کنید.

کدام زیر لایه‌ ها برای نصب سرامیک کف مناسب نیستند؟

تا این قسمت از مقاله، تمام نکات مربوط به آماده‌سازی کف برای سرامیک کاری را توضیح دادیم. در این قسمت بهتر است با زیرلایه‌هایی آشنا شوید که ضعیف هستند و گزینه‌های مناسبی برای سرامیک کاری نیستند. این زیر لایه‌ها به خاطر انقباض و انبساط، چسبندگی خوبی ایجاد نمی‌کنند و به مرور زمان باعث شل شدن سرامیک‌ها، تاب برداشتن و شکستن آن‌ها می‌شوند.

  • تخته نئوپان
  • تخته فایبرگلاس
  • تخته چوب تک لایه
  • تخته فیبر متراکم
  • وینیل
  • گچ یا دیوار خشک
  • ورق‌های فلزی

کلام پایانی

عدم رعایت نکات مهم مربوط به آماده سازی کف برای سرامیک کاری باعث می‌شود تا مشکلات زیادی در آینده برای شما پیش بیاید. بنابراین بهتر است از قبل همه جوانب را در نظر بگیرید و به نکاتی که در این مقاله برای آماده‌سازی کف قبل از چسباندن سرامیک اشاره کردیم، توجه کنید. اگر برای خرید سرامیک کف و آماده‌سازی کف برای سرامیک کاری نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید. می‌توانید در تمام روزهای هفته با شماره‌های بخش فروش سایت تماس حاصل فرمایید.