صفحه اصلی
بلاگ
مقاله
علت بالا آمدن سرامیک کف چیست؟ تعمیر فوری باد افتادگی
علت بالا آمدن سرامیک کف چیست؟ تعمیر فوری باد افتادگی

علت بالا آمدن سرامیک کف چیست؟ تعمیر فوری باد افتادگی

گاهی اوقات در زمان عبور از محلی که دارای سرامیک است، متوجه بالا آمدن سرامیک و لق شدن آن می شوید. علت بالا آمدن سرامیک کف بسیار متنوع است؛ اما برخی از آن ها رایج تر هستند. اگر به موقع برای برطرف کردن این بالا آمدن ها اقدامی را انجام ندهید، سرامیک شما دچار شکستگی های نامناسبی خواهد شد.

به همین دلیل پس از پیدا کردن دلیل بالا آمدن، باید به تعمیر باد افتادگی سرامیک بپردازید. ما در این مطلب از  به بررسی دلایل بالا آمدن سرامیک و شیوه برطرف کردن این مشکل خواهیم پرداخت؛ پس تا پایان همراه ما باشید.

علت بالا آمدن سرامیک کف ساختمان

هنگامی که سرامیک های کف ساختمان از محل نصب خود بلند شده و به سایر سرامیک ها فشار وارد می کنند، یک برآمدگی چادر مانند در کف ساختمان ایجاد می شود. این برآمدگی چادر مانند در تمام انواع کاشی و سرامیک مشاهده می شود. از مهمترین دلایل بالا آمدن سرامیک کف می توان به موارد زیر اشاره کرد :

وجود گرد و خاک پشت سرامیک حین نصب

فروشندگان کاشی و سرامیک، همواره توصیه می کنند که سرامیک های کف ساختمان را قبل از نصب، به خوبی تمیز کرده و گرد و خاک پشت آن را کاملا از بین ببرید. چنانچه پشت سرامیک را کاملا تمیز نکنید، گرد و خاک مثل یک لایه محافظ عمل کرده و مانع از اتصال کامل سرامیک روی سطح مورد نظر می شود.

انبساط سرامیک

انبساط سرامیک

انبساط نیز می تواند علت بالا آمدن سرامیک کف ساختمان باشد. از آنجایی که سرامیک نیز مانند هر ماده ای دارای ضریب انبساط خطی حرارتی است در صورت عدم اجرای بند مناسب و در نظر نگرفتن درز حرکتی مناسب، به علت انبساط و انقباض و به دنبال آن فشار، سرامیک بالا می آید. البته اگر از انواع سرامیک کف پرسلان با بند و درز حرکتی مناسب بهره ببرید، با این مشکل مواجه نمی شوید.

ناهمواری سطح

ناهمواری سطح زیرین به عنوان مهمترین علت بالا آمدن سرامیک کف ساختمان محسوب می شود. چنانچه سطح زیرین که قصد دارید روی آن سرامیک نصب کنید ناهموار باشد، سرامیک به شکل یکنواخت نمی چسبد و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، جدا شده و بالا خواهد زد.

رفت و آمد روی سرامیک تازه نصب شده

رفت و آمد روی سرامیک تازه نصب شده

کاشی و سرامیک تازه نصب شده، قابل استفاده نیستند و نمی توان بلافاصله روی آن ها راه رفت. با توجه به ملات چسب استفاده شده که هر کدام زمان مشخصی برای خشک شدن نیاز دارند، باید صبر کنید تا ملات به خوبی خشک شود و اتصال قوی بین سراميک و کف صورت بگیرد.

چنانچه بلافاصله پس از نصب سرامیک ها روی آن ها رفت و آمد انجام شود، ممکن است در آن لحظه تغییری دیده نشود، اما قطعا در آینده شاهد بالا آمدن و لق شدن سرامیک خواهید بود.

نصب دوباره سرامیک های قدیمی

استفاده مجدد از سرامیک های قدیمی هم می تواند علت بالا آمدن سرامیک کف باشد. به صورت کلی ممکن است برای صرفه جویی در هزینه های خرید سرامیک جدید، از سرامیک های قدیمی بهره ببرید. موضوعی که در این باره باید به آن توجه کنید، این است که سرامیک های قدیمی با گذشت زمان انعطاف پذیری خود را از دست داده اند و بسیار شکننده هستند.

استفاده از ملات و چسب بی کیفیت

استفاده از ملات و چسب بی کیفیت

بهره بردن از ملات و چسب بی کیفیت می تواند مهمترین علت ترکیدن سرامیک کف خانه باشد. به دلیل اینکه سرامیک کف ساختمان با کمک مواد چسبنده ای نظیر ملات به سطح زیرین خود می چسبد، کیفیت این مواد دارای اهمیت بالایی است. تغییرات دما و وجود رطوبت می توانند روی میزان چسبندگی مصالح تاثیر مستقیم بگذارند.

نصب سرامیک

به صورت کلی، نصب سرامیک بزرگ با نصب سرامیک کوچک تفاوت دارد. ماله کشی، نوع ضربه زدن روی سرامیک و میزان چسب مورد نیاز، از جمله مواردی هستند که نقش مهمی را در بالا آمدن سرامیک کف ساختمان ایفا می کنند.

عدم بند کشی مناسب

عدم بند کشی مناسب

چنانچه سرامیک های کف را به درستی بند کشی نکنید،عدم وجود درز مناسب بین سرامیک ها و وجود فشارهای ناشی از انقباض و انبساط می تواند علت بالا آمدن سرامیک کف باشد.

نحوه تعمیر باد افتادگی سرامیک

در بخش قبل با تمام مواردی که می توانند سبب لق شدن سرامیک کف شوند، آشنا شدیم. اکنون قصد داریم به بررسی نحوه تعمیر سرامیک بالا آمده بپردازیم؛ برای تعمیر باد افتادگی سرامیک مراحل زیر را دنبال کنید :

ابتدا لازم است که سرامیک های لق شده را با استفاده از ابزارهای مناسب از محل قرارگیری آن جدا کنیم. در زمان جدا کردن کاشی و سرامیک سالم، دقت کنید که باید بتوانید آن را بدون هیچ گونه شکستگی خارج کنید. حتی اگر ضخامت ملات سرامیک کف زیاد بود نیز باید بتوانید با استفاده از ابزارهایی نظیر کاردک، ابتدا کاشی را جدا کرده و بعد با استفاده از یک قاپک قوی آن را از محل خود خارج کنید.

پس از اینکه سرامیک مورد نظر یا تکه های آن ها را خارج کردید، تمیز کردن سطح زیرین آن دارای اهمیت بسیاری است؛ زیرا با انجام این مرحله می توان زیرسازی درستی را برای نصب مجدد سرامیک فراهم کرد. در بخش قبلی اشاره شد که ناهمواری سطح می تواند علت بالا آمدن سرامیک کف باشد؛ در نتیجه اگر نسبت به خرده سرامیک ها و ملات ها بی تفاوت باشید، پس از نصب مجدد سرامیک دوباره شاهد بالا آمدن آن خواهید بود.

در مرحله نهایی، پس از انجام مراحل قبلی، با کمک یک ملات قوی و متناسب با نوع سطح، سرامیک را در محل خود قرار داده و با استفاده‌ از ابزارهایی نظیر چکش پلاستیکی با ضربه هایی پیوسته، چسبندگی بین ملات و سرامیک را افزایش دهید. بعد از همتراز شدن سرامیک ها، زمان بندکشی اصولی با مواد مرغوب می رسد تا مانع از نفوذ آب به سطح زیرین شود.

جمع بندی

ما در این مطلب به بررسی علت بالا آمدن سرامیک کف پرداختیم. همانطور که مطالعه کردید، سرامیک کف به دلایل مختلفی ممکن است بالا بیاید. شما با رعایت یکسری نکات ساده اما مهم، می توانید در این زمینه پیشگیری کنید که ما به بررسی تمام این نکات پرداختیم.